Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/horsecov/library/Ofthedead/Filter/HtmlToText.php on line 38

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/horsecov/library/Ofthedead/Filter/HtmlToText.php on line 38

Stalstrooisel met Bioprotector

Online bestellen

Bioprotector is het kernbestanddeel van ons stalstrooisel! De ontdekking ervan is de vrucht van een jaar onderzoek door ons centrum voor onderzoek & ontwikkeling.

Het is een 100% natuurlijke en plantaardige substantie die het stalstrooisel een aangename geur geeft en waarvan de insectenwerende, schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen zijn bewezen.

Horse Cover beschermt uw paard door insecten op afstand te houden en door tegelijk op schimmels en microben in te werken. Het gebruik van Horse Cover zuivert de installaties na verloop van tijd door het aantal schadelijke organismen te verminderen.

Patricia Kindermans
"Les Ecuries des Coudriers"

Video

Reportage de TV LUX
Le produit Horse Cover et son utilisation

Prix Zénobe
Lauréat 2012

Producten

Horse Cover Natuur

 • Een eenvoudig en doeltreffend product!
 • Zak van 25 kg.
 • Houtkorrels voor paarden, stofvrij, met een hoog absorptievermogen en makkelijk te gebruiken.
 • Verpakt als pallet van 36 zakken (900 kg).

Horse Cover met Bioprotector

Het resultaat van jarenlange studies en onderzoek in samenwerking met de Universiteitskliniek van Luik en het Europese paardencentrum.

 • Zak van 25 kg.
 • Houtkorrels voor paarden met Bioprotector: insectenwerend, schimmelwerend en antibacterieel.
 • Bioprotector verspreidt een aangename geur en maakt het stalstrooisel onsmakelijk om risico op koliek te voorkomen.
 • Verpakt als pallet van 36 zakken (900 kg).

Servant Horse BAG

Een praktische, ecologische oplossing van een hoogwaardig hygiënisch niveau die het midden houdt tussen een zak en bulk en voor het onderhoud van grotere installaties wordt gebruikt.

HORSE COVER biedt in exclusiviteit deze nieuwe verpakkingen die tot 650 kg HORSE COVER NATUUR of HORSE COVER MET BIOPROTECTOR kunnen bevatten. U hoeft de HORSE BAG alleen op te steken; vervolgens kunt u met het guillotinesysteem zeer eenvoudig een emmer of kruiwagen vullen met de gewenste hoeveelheid.

Lege BIG BAGs worden vernietigd om besmettingsgevaar door hergebruik te vermijden.

Studies & Testen

Horse Cover is het resultaat van een één jaar lange studie aan het Europees Paardencentrum.
Er werden talrijke testen eerst op de biomechansiche eigenschappen van het stalstrooisel en vervolgens op de Bioprotector uitgevoerd.

 • Click hier om de uittreksels van de rapporten van het studiecentrum van het Europees Paardencentrum over de mechanische eigenschappen en de Bioprotector te raadplegen.
  We vroegen het Europese paardencentrum en de afdeling bewegings- en sportwetenschappen van de universitaire dierenkliniek om na te gaan welke effecten ons stalstrooisel in de vorm van korrels met Bioprotector had op de ademhaling van paarden.
  Klik hier voor fragmenten van het studieverslag over de ademhaling.
  Klik hier voor fragmenten van het studieverslag over de ademhaling.
 • Als u het volledige verslag wilt raadplegen, kunt u dat schriftelijk aanvragen op het volgende adres: ZI de Ruette Latour - 6760 Virton
  Het laboratorium voor analyses en controles op het vlak van het milieu, toxicologie en voeding heeft eveneens de composteerbaarheid van de materie getest.
 • Click hier om het resultaat van de analysen over de composteerbaarheid te raadplegen..

Bekijk de animatie

Gebruik

 • Verspreid 6 zakken Horse Cover per box van 9 m2. Na 24 uur zal u merken dat het Horse Cover stalstrooisel zich tot een zachte mat heeft omgevormd en dat het een volume heeft aangenomen dat 2 X groter is dan het aanvankelijke volume.  Teneinde het proces van de volumetoename te versnellen, is het aangeraden het stalstrooisel licht te bevochtigen.
 • De absorptie van de urine zal het volume doen toenemen.
 • Het is aangeraden om het stalstrooisel dagelijks op te kuisen en het om de 3-4 dagen te verluchten teneinde de vorming van vaste blokken te vermijden en een maximum aan comfort te bewaren.
 • Het opkuisen van het stalstrooisel is eenvoudig, het volstaat om het door de urine samengeklitte materiaal samen met de drek die aan het oppervlak zal zijn gebleven te verwijderen en deze met vers Horse Cover stalstrooisel te vervangen.  Een box die regelmatig wordt onderhouden dient dus niet meer helemaal te worden gereinigd.
 • Het vervuilde stalstrooisel kan met de mest worden vermengd en over landbouwgrond worden verspreid.

Testimonials

G innové
Emission diffusée sur La Une ce 22 janvier 2013

Patricia Kindermans
"Les Ecuries des Coudriers"

Video

Reportage de TV LUX
Le produit Horse Cover et son utilisation

Galerij

Koop de Horse Cover

Direct in de fabriek

palletten

BIG Bags

* = Deze velden zijn verplicht